Glidmedel

Glidmedel används för att minska friktion som kan uppstå vid sexuell aktivitet. Med hjälp av glidmedel underlättar du och förbättrar den sexuella aktiviteten. Det har alltid funnits ett visst obehag att köpa sexuella hjälpmedel, men på senare tid har intresset för glidmedel ökat markant. Glidmedel kan användas så väl som vid vaginalt sex som vid onani.

Vi säljer både vattenbaserat glidmedel och silikonbaserat glidmedel. De flesta föredrar vattenbaserat glidmedel vid vaginalt sex. Det varar inte lika länge som silikonbaserat glidmedel och fungerar perfekt som ”startgas” innan kroppen på ett naturligt vis börja lubricera (fukta). Priset är också hälften av vad silikonbaserade glidmedel ligger på. Ett vattenbaserat glidmedel fungerar utmärkt att använda med kondom och sexleksaker och går enkelt att tvätta bort. Våra vattenbaserade glidmedel är RFSU Glid Wild red orange, RFSU Glid Exotic Passion, och RFSU Glid.

Ett silikonbaserat glidmedel är ungefär dubbelt så dyrt som ett vattenbaserat, men även dubbelt så drygt så i slutändan blir det ingen stor skillnad rent prismässigt. Vid analsex rekommenderas ett silikonbaserat glidmedel som håller glidet genom hela akten till skillnad från vattenbaserade glidmedel. Silikonbaserade glidmedel ska inte användas tillsammans med sexleksaker eller kondomer gjorda av silikon, men går utmärkt att använda med vanliga latex-kondomer. Vi kan rekommendera Glid Water & Silicone mix som innehåller både silikonbaserat och vattenbaserat glidmedel.